Ga naar inhoud

E-healthweek

Van 27 januari t/m 1 februari 2020

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten die tot nu toe zijn aangemeld. Heeft u zelf ook een activiteit? Meld deze dan snel aan! Bekijk welke activiteiten er op dit moment al in de week plaatsvinden ter inspiratie of wellicht voor een mogelijke samenwerking.

Zoek een activiteit bij u in de buurt

Er zijn 218 activiteiten gevonden. Scroll naar beneden om deze te bekijken.
ICT & health

Geaccrediteerde scholing afasietherapie

Afasietherapie.nl van Logoclicks is een digitaal afasie therapieprogramma ontwikkeld voor en door logopedisten die personen met afasie behandelen. In de geaccrediteerde scholing leert de logopedist over de wetenschappelijke basis en de werking.

Naam Afasietherapie.nl van Logoclicks
Datum 30-01-2020
Locatie Wassenaarseweg 501,
2333AL Leiden
Lees meer
Burger & patiënt

Meet de kwaliteit van je medische behandeling met wetenschappelijke precisie

Non-profit patiëntenorganisatie Stichting KGVP stelt binnenkort aan iedereen in Nederland en Vlaanderen de EasyROM app beschikbaar met 5x gratis metingen. Dat betekent 5x gratis uw behandeleffecten meten met wetenschappelijke precisie (powered by de Dutch Flemish PROMIS Group).

Naam Stichting KGVP
Datum 27-01-2020
28-01-2020
29-01-2020
30-01-2020
31-01-2020
01-02-2020
Locatie Gruttosingel 62,
2496HX Den Haag
Lees meer
Anders

Webinar GGZ innovatie: directe (mobiele) lithium-bepaling in de spreekkamer (“lab-on-a-chip”)

In dit digitale interview bespreekt Merijn van der Zalm (GGZ Oost Brabant) met verpleegkundig specialisten Marius Reijnen (GGZ Eindhoven) en Ingrid Knipping (GGZ Oost Brabant) wat hun ervaringen zijn met directe mobiele lithium-bepaling in de spreekkamer (“lab-on-a-chip” obv medimate). Zij zien grote voordelen zowel zorginhoudelijk (voorkomen van opnames, sneller interveniëren) als zorglogistiek (direct uitslag kunnen inzetten voor aangepast beleid). Tegelijkertijd is het relatief nieuwe technologie, waardoor de business case voor opschaling niet gemakkelijk is. In het bijzonder interessant voor verpleegkundig specialisten GGZ!

Naam GGZ Oost Brabant / GGZ Eindhoven
Datum 27-01-2020
Locatie Dit is een ONLINE event 1,
1234ab x
Lees meer
Anders

Proberen & inspireren tijdens de e-Healthweek

Vanuit Triade Vitree organiseren we een informatiemarkt op woensdag 29 januari, waarbij we allerlei innovaties tonen aan cliënten, ouders / vertegenwoordigers, medewerkers en vrijwilligers. Of, nou ja, tonen: we moedigen iedereen juist aan om zoveel mogelijk zelf te proberen en te ervaren!

Naam Triade Vitree
Datum 29-01-2020
Locatie Grietenij 17 05,
8233BP Lelystad
Lees meer
Ziekenhuis

Meten is Weten!

Ontdek en ervaar zelf hoe nieuwe technologie het leven makkelijker en de zorg beter maakt. Zorg op afstand, zelf-meting, thuis je eigen radiologiebeelden bekijken, serious game, slimme pleisters; de mogelijkheden zijn eindeloos.....

Naam Ziekenhuisgroep Twente
Datum 29-01-2020
Locatie Zilvermeeuw 1,
7609PP Almelo
Lees meer
ICT & health

Online afasietherapie

Online therapie voor logopedisten die mensen met afasie behandelen. Op eenvoudige wijze maatwerkoefeningen samenstellen die de cliënt zelfstandig thuis kan maken en waarvan de logopedist de resultaten weer terug kijkt. Meer oefeningen voor de cliënt zonder dat het de logopedist meer tijd kost. De juiste zorg op de juiste plek. https://www.afasietherapie.nl/logopedist/

Naam Logoclicks Developement
Datum 29-01-2020
Locatie Marconistraat 16,
3029AK Rotterdam
Lees meer
Anders

Samen Toekomst Maken - Mini Playground

Samen Toekomst Maken is hét event over innoveren in het jeugddomein. Tijdens het event worden kennis, tools, ervaringen en vraagstukken over (digitale) innovaties en het jeugddomein op één plek bij elkaar gebracht.

Naam Associatie voor Jeugd, Garages2020 en Platform51
Datum
Locatie Churcillaan 11,
3527GV Utrecht
Lees meer
ICT & health

Introductie frequentie therapie voor pijnbestrijding

Moderne technologie maakt het mogelijk om pijn te bestrijden met frequentie therapie. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van het nieuwe draagbare medische apparaat voor thuisgebruik Healy. Tijdens deze avond laten we zien wat Healy is en wat het voor je kan doen.

Naam Vitalityfuture
Datum 30-01-2020
Locatie Geestersingel 67,
1815BB Alkmaar
Lees meer
Ziekenhuis

Netwerkontbijt over e-health in de keten

Voor ketenpartners en geïnteresseerden wordt er een netwerkontbijt georganiseerd over e-health in de keten.

Naam IJsselland Ziekenhuis
Datum 30-01-2020
Locatie Prins Constantijnweg 2,
2906ZC Capelle a/d IJssel
Lees meer